MUZEU ÎN AER LIBER

ÎN MEMORIA VICTIMELOR REPRESIUNILOR POLITICE

Modulul în cauză va reprezenta istoria terorismului comunist în țările zisului „lagăr socialist”, totodată vor fi demascate ( în prezența muzeală ) și criminalitatea comunistă a altor epigoni comuniști, din Asia, Africa, America, care până nu demult continuă terorismul comunist în propriile țări intenționând exportarea faptelor și ideologiile totalitare în alte state. Constatăm cu regret că umanitatea nu s-a eliberat până în prezent de boala comunismului, iar groaznica moștenire a crimelor comise de ideile și faptele acestor criminali, nu educă rezistență unor popoare împotriva comunismului.

Funcționalitatea acestui modul va fi și mai amplă datorită expozițiilor tematice preconizate a fi aduse din alte țări - jertfe ale invaziei comuniste, or datorită altor expoziții cetățeanul de rând va putea sa cunoască mai desfășurat amploarea perversiunii mentalității criminale a unei părți dictatoriale a omenirii. Colaborarea cu alte muzee ține și de necesități a cunoștințelor tehnice, importante cunoașterii modalităților de expoziționale și asamblare estetică a materialului istoric. Practicata activitate a multor muzee (cu conținut asemănător ) din Ucraina, Rusia, România și din alte țări europene vor fi o bună „carte de învățare” pentru edificatorii muzeului victimelor represaliilor politice din Basarabia, or crearea unui centru de studiu, a unei arhive pe teritoriul muzeului va consolida păreri și viziuni binevenite în gestionarea ansamblului muzeistic din această localitate (Mereni). Menționăm că teritoriul muzeului ar putea edifica nu numai întruniri ale istoricilor; - taberele de creație artistică (pictori, sculptori) întrunite pentru creații tematico-istorice va fi un bun prilej pentru estetizarea și completarea spațiului muzeistic cu creții inedite.

Ținându-se cont de faptul că prezența vizitatorilor nu sa lăsat mult așteptată și ca în viitorul apropiat aceștia (vizitatorii) vor fi cu mult mai mulți, fondatorii și organizatorii muzeului au determinat în planul de edificare a muzeului crearea unor condiții moderne pentru oaspeți și vizitatori. Astfel in imediata apropiere a salii de conferințe va fi construit și amenajat un mic hotel și un restaurant pentru vizitatori, totodată vor fi create condiții pentru parcarea mijloacelor de transport.


Întoarce-te